www.gcc.ro Web analytics

Proiecte Culturale

Informare cu privire la activitatea desfășurată de GCC FILM WORLDWIDE la proiectele culturale


1. Centenarul României omagiat prin Caravana cinematografică Români pentru Români, editia a III-a, Cernăuți și Ismail 2018

2. Cinemateca Română la Cernăuți și Ismail omagiază Centenarul României - Ucraina 2018


Cinemateca s-a organizat și se organizează anual în semestrul I începând cu anul 2015, în Ucraina, mai precis in Bucovina de Nord: Cernăuți și Herta, Storojinet, Cozmeni, Zastavna, Svijnita, Adancata și Ismail.

Cinemateca a urmărit cunoașterea de către elevi, studenți și tineri de la sate și orașe a istoriei României, a evenimentelor de la 1918 și a cinematografiei cu ajutorul filmelor artistice românești.

S-au tipărit și publicat afișe mari, în ziare, radio și TV cu toate cele 100 de filme românești, acordate și pregătite cu ajutorul Arhivei Naționale de Filme a României.

De un real succes s-au bucurat filmele istorice și cele despre viața lui Eminescu și Creangă.

Caravana a avut un succes mult mai mare, având în vedere cele 6 filme care au fost proiectate în perioada 22-27 aprilie 2018, după cum urmează:

- Frozen Ignat - regia Dinu Tănase, distribuție: Alexandra Fasola, Dana Dogaru, Dorel Vișan, Constantin Cojocaru, Mircea Rusu, Valer Delekeza, Lari Giorgescu, Tatiana Iekel.

- Portrete în Pădure - regia Dinu Tănase, distribuție: Dan Condurache, Avram Iclozan. Ofelia Popii.

- Valea Orbilor - regia Ion Ionescu, distribuție: Marosan Csaba, Ella Prodan, Carol Erdos, Radu Botar, Anca Similar, Alexandra Odoroagă, Cristian But, Ioana Cheregi, Andrei Stan.

- Cântec în zori - regia Dinu Tănase, distribuție: Mihai Brătilă, Dan Condurache, Irina Petrescu, Mircea Albulescu, Mitică Popescu, Remus Mărgineanu, Ecaterina Nazare, Rodica Horobeț.

- Dreptatea - regia Andrei Blaier, distribuție: Adrian Păduraru, Alexandra Repan, Ilinca Goia, Dragoș Pîslaru, Valentin Urițescu, Dorina Lazăr.

Au participat regizorii Dinu Tănase, Ion Ionescu, actorii Dan Condurache, Adrian Păduraru, Mihai Brătilă, Marius Barna, Dorel Vișan și alții.

La data de 21 aprilie 2018, la sala Teatrului de Stat Cernăuți, în colaborare cu Societatea de Cultură Românească Mihai Eminescu din regiunea Cernăuți am organizat un spectacol folcloric patriotic cu Nicolae Furdui Iancu, Mariana Deac și artista ucraineanca Victoria Costinean împreună cu Ansamblul de copii Izvorasul din Rapcea - Ucraina. La această acțiune au participat circa 2500 de spectatori români.

La spectacolul de la Teatrul de Stat Cernăuți și Ismail s-a editat un ziar în limba română: Plai Românesc, cu un tiraj de 3000 de exemplare care a publicat proiecțiile filmelor din cadrul caravanei și a cinematecii.

Înapoi Sus